Pokèmon GO Buddy oppdatering(Denne artikkelen gir informasjon om Buddy-systemet, samt om et nytt Nearby-system som testes). 

Pokèmon Buddy

Er du av de som var så heldige å få en god pokèmon i et 10 kilometer egg, tidlig i spillet - F.eks Lapras (det var jeg) ? Har du vokst fra den i level, og bare venter på å få gitt den noe Candy (det gjør jeg) ? 
Eller - hadde du en Hotspot hvor du fanget samme type Pokèmon hele tiden, f.eks Stary, og så akkurat RETT FØR du hadde mange nok Candy til å utvikle den, så kom det ikke flere der (det skjedde meg :) ? 

Begge de Scenarioene er nå HELDIGVIS løst av Niantic med det nye Buddy - systemet. 

Du kan velge en av dine Pokèmon som din Buddy, og den vil være med deg ute fra Pokeballen når du går. Når dere går, vil pokèmonen plukke opp sine egne Candy!
Det vises ikke direkte på kartet, men du ser et lite bilde av Pokèmonen du har valgt ved siden av ditt eget profil-bilde nede til venstre.  

For å velge en Buddy, klikker du på profilbildet ditt, så meny-ikonet nede til høyre, og deretter "Buddy". 

Når du har valgt en Pokèmon, vil du nå se denne ved siden av profilbildet ditt på hovedskjermen, men også bak deg på profil-siden din. Artig f.eks å se den "reelle" størrelsen på Lapras i forhold til din egen størrelse :) (ok - spoila den for deg der, beklager. Men prøv med f.eks Snorlax :) 

Når du nå er ute og går, så vil den Pokèmonen du har valgt også gå samme avstand. Som i Nintendo spillene kan den nå plukke opp forskjellige ting. For øyeblikket er det kun Candy den plukker opp, men det er laget til for at den skal kunne plukke opp andre ting. Kjennere av Pokèmon-serien håper på at den kan plukke opp spesielle bær som utvikler EV-en til den enkelte Pokèmon, slik som i de håndholdte spillene (bærene endrer på Attack, Defence og HP til den enkelte pokèmon), men det er ikke noe som er bekreftet. Man kan nok forvente seg at den kan plukke opp f.eks Stardust og andre Pokestop-Items. Men om det er i tillegg til Candy eller et alternativ er ennå uvisst. 

Hvor langt må du gå for at den skal plukke opp en Candy ? 

- Pokèmon som klekkes fra 2 km. egg plukker opp Candy for hver Kilometer den går. Unntatt denne regelen er Pokemon-startere, altså de du kunne velge når du startet spillet. For de gjelder 3 kilometer. 
- Pokèmon som klekkes fra 5 km egg plukker opp Candy hver tredje Kilometer du går. 
- Pokèmon som klekkes fra 10 kilometer egg plukker opp Candy for hver femte Kilometer du går. 

Så en Lapras må gå 5 kilometer, en Dragonite 3 kilometer, en Gyarados 1 kilometer. 

Rundt ikonet på Pokèmonen du har valgt som Buddy vil du se en sirkel som blir mer og mer komplett jo nærmere du kommer antall Kilometer du må gå. Dette kan du også bruke til hjelp for å telle hvor langt du selv har gått i forbindelse med å klekke ut egg, så du ikke må skifte meny hele tiden for å skjekke det :) 

Du kan også skjekke dette inne på profil-menyen din, ved å klikke på den utvalgte pokèmon. Da får du opp nøyaktig avstand tilbakelagt. 

Så er det opp til deg å vurdere hva du vil gjøre - Power up en pokèmon du allerede har, eller samle Candy for å utvikle en ny. Det er bare ut å gå :) 
Niantic gjør i alle fall sitt for å få dagens ungdom bort fra PC'en og ut i fri natur!!
(og eldre generasjoner som meg som har grodd fast i sofaen foran tv'en)

Ny "Nearby" test i gang !

Når noe nytt skal Beta-testes, så er det spillerene i San Fransisco som får gleden av å prøve ting først. Akkurat nå har de lagt ut den tredje versjonen av "Nearby/Findings" - radaren - den som skal være i tillegg til den vanlige "Sightings" muligheten. Etter min mening er den som testes nå IKKE noe å gå videre med, den ødelegger både spenningen i å finne pokèmon selv, men for-fordeler spillere i store byer enda mer enn forrige versjon. 

Sålangt er det altså 3 forskjellige alternativer som har vært utprøvd: 

1) "1-2-3 Steps". Denne var med fra starten av, men virket ikke. Den skulle vise med antall fotsteg hvor nær pokèmonen du hadde på Sightings var. Den virket aldri slik den skulle, men hadde den gjort det er dette min favoritt. 

2) "The Rings" (jeg selv som lager de navnene altså, aner ikke hva de egentlig heter :) : Her skulle Sightings-pokèmonene bli plassert i 3 sirkler. Jo lenger ute fra midten sirkelen pokèmonen var plassert i, jo lenger unna deg var den. Denne er også brukbar, og fungerer egentlig akkurat som den første. Eneste bakdelen jeg ser med denne i forhold til fotstegene er at den er mer grafisk og dermed tar mer batteri tid :)

3) "Pokèstop Sightings". 

Når du nå klikker på fanen nede til høyre for å se Sightings, vil du i tillegg til de du har nær deg (maks 200 meter unna) også få opp de Pokestopene nærmest deg hvor det har Spawnet en pokèmon. Du vil også se hvilken pokèmon dette er. Om du f.eks får opp 6 Pokestops, hvor 5 har spawnet Pidgey's, og nummer 6 har Dratini, vil du selvsagt forsøke å finne Dratini. Klikk på ikonet av Dratini, og du vil se på kartet hvor Pokestoppet er i forhold til hvor du er. Og da er det bare å gå så fort du kan til det Pokestop' et for å fange den. Denne nye Findings-løsningen vil kunne vise deg pokèmon som har Spawnet naturlig, ikke de som blir lokket frem av Incent eller Lures. 

Grunnen til at jeg ikke liker dette alternativet er først og fremst at det tar bort all spenning med å jakte på en pokèmon og finne den. Her vet du jo akkurat hvor den er, du må bare komme deg til den før den forsvinner. Er dere ikke enige i at dette er et dårlig alternativ ?? 
I videoen under fra Trainer Tips ser du hvordan det virker i praksis.

Det gjenstår å se hva Niantic vil gå videre med til slutt. 

Et TIPS til slutt: rakk du ikke frem før Dratini (eller en annen selvsagt) forsvant fra kartet. Da har du fortsatt 90 SEKUNDER på deg til å finne den. Den forsvinner nemlig fra Sightings en stund før den faktisk forflytter seg! Kan være greit å vite :)

PS: De som har forhåndsbestillt Pokèmon GO + får de nå i posten i desse dager. Spennende å se hvordan spill-opplevelsen blir med denne klokke-lignende dingsen du kan ha på deg - som gir deg oversikt over distanse gått, pokèmon i nærheten osv osv.

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits