Pixocross - Bedre enn Sudoku

Sudoku er ett spill som etter min mening kommer inn under kategorien "Avslappende" eller "Hjernetrim" - altså spill uten stress som du kan kose deg med når du har tid. I den siste tiden har jeg funnet et annet type spill som etter min mening er enda mer avslappende og morsomt, da du skal finne frem til et mønster på spillebrettet som blir et bilde. Jeg velger å kalle denne type spill for "Bilde-kryss". Her er 3 slike spill som kommer inn i den kategorien, og jeg starter med det aller beste:

Asian Riddles

Bildet ovenfor viser et spillebrett av de mer avanserte. Du starter ut mye enklere enn dette :) Men her illustreres det godt hvordan du spiller. 
La oss ta den øverste horisontale linjen. Utenfor den står det 2 5 5. Det betyr at du skal først fylle ut 2 felt ved siden av hverandre. Så skal du ha 5 etter hverandre og tilslutt 5 etterhverandre igjen. Men hvor i linjen vet vi ikke ennå. Vi vet bare rekkefølgen. Men alle tallene i den tredje raden kan fylles ut: 

 Det er den eneste måten du får fyllt inn i den rekkefølgen som er oppgitt, fordi det må være ett mellomrom mellom hver seksjon (tall). 
Så kan vi se på den vertikale linjen helt til høyre. Der står det 8. Altså skal du fylle ut 8 felt etter hverandre. Det er totalt 10 felt, og det gjør at du uansett vet hvor 6 av de feltene skal være - uansett i hvilken ende du starter i linjen vil de være dekket: Til å hjelpe deg til å se mulighetene dine, kan du fylle ut de feltene du VET ikke skal fylles ut med en X. Dette er til stor hjelp når det ikke er så mange felt du kan fylle ut direkte med metodene jeg skrev om ovenfor: Til slutt når du er ferdig, har du tegnet opp ett bilde. I motsetning til Sudoku er det ikke sikkert du klarer å logisk finne en løsning, til slutt kan det stå mellom 2 felter som kan være riktig løsning utifra hjelpetallene. Da må du ta i bruk også fantasien din, og se hvor de siste passer inn. 

Ser du hva det ble ??? (ehhh - jeg gjør ikke. . . .)Her er et annet spill med mange brett, og noe enklere enn spillet ovenfor. Men du spiller det på akkurat samme måte. Akkurat nå er jeg blitt hekta på dette, og er vel komt til bane 60 eller noe på mobilen, på PC er jeg ikke komt så langt:

Pixocross

Som nevnt - litt lettere enn Asian Riddles, og her får du også forklart hva bildet skal forestille :) 

 (Jeg sa du må bruke fantasien din litt, ikke sant :) ? 

 

Det siste spillet jeg tar med er litt annerledes, men nesten samme konsept

 

Trees and Tents
 Daglig får du 6 nye oppgåver, 3 enkle og 3 vanskelige. Ovenfor har jeg like godt postet dagens løsning på 10x10 utgaven av de enkle oppgåvene. 
Du skal altså plassere ut det antall telt som tallet utenfor hver linje sier skal være der. Teltene må stå inntil ett av trærne, og de kan ikke stå nær hverandre i noen retning (også diagonalt) Hvert tre skal ha ett telt. Klikk først på et felt, klikk igjen for å plassere et telt, og eventuelt klikk på nytt for å ta det bort. Når du vet hvilket tre teltet tilhører, kan du krysse av treet som "ferdig". 

Her er dagens VANSKELIGE oppgåve (10x10): Alle tre spillene er spill som passer helt utmerket til Nettbrett - men selvsagt også til PC og Mobil. 

 

Ha en AVSLAPPENDE HELG !!!

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits