Spill MS-DOS spill online: Ny side!Tidlig 2015 kom det mange artikler om en nettside som tilbydde deg å spille gamle spill fra MS-DOS tiden. Dette var spill fra blant annet Amiga og Commodore, altså spill fra 80 og 90 tallet, fra datamaskinens spill barndom; Da man selv satt og programmerte spill med spillkode-bøker. 
Side 3 lagde blant annet denne artikkelen om Archive.org og de mer enn 4000 spillene som var tilgjengelig å spille Online via en DOS-BOX. 

Dessverre var det ikke alt som virket, og til stor frustrasjon manglet noen av de beste spillene. 
Nå har det kommet en NY side som tilbyr samme spillene, nemlig Classicreload.com (ok - ikke helt ny, den var vel online i fjor - men ny for meg :)

Du spiller via en Dos-Box, som betyr at en emulator starter et DOS-vindu som spillet åpnes i. Du bør ha en ny versjon av Chrome (helst 64-bit) eller Firefox. 

Her finner du alt av gamle spill - spill som min generasjon koste seg med på 80-90 tallet. Mer enn 4300 spill!!! Her er 4 av mine absolutt favoritt spill: 

HeartlightEt morsomt plattform spill med  70 levels. Samle sammen hjertene på hver bane, og unngå å bli sprengt i lufta eller få en kule i hodet. Veldig bra laget, med mange artige baner. En av banene er ekstremt vanskelig, men tro meg - du klarer den til slutt (tror det er bane 19 eller 20). 

Capture the FlagFinn flagget til motstanderen din før han finner ditt. Du har 8 forskjellige spillere du styrer, som hver har spesielle egenskaper. Noen springer langt, noen ser langt, noen er sterke å slåss osv osv. Grundig veiledning i selve spillet. Du kan også spille Hot-Seat mot en venn (spille mot hverandre på samme datamaskin). Dette spillet er VELDIG morsomt når du setter av litt tid til å lære spillet. 

Stratego
Dette spillet kjenner du kanskje igjen som et ordentlig brettspill ? Jeg har det  alle fall i skuffen hjemme, og har hatt mange artige kamper med familien. Online spillet er litt annerledes en selve brettspillet, blant annet er tall verdiene omsnudde (1,2 er høyest, mot brettspillet hvor 8,9 er høyest). 
 

Prince of Persia 4D


Finn frem til prinsessen som er fanget i slottet, gjennom utrolig mange ganger og skjulte åpninger. Kjemp mot vaktene du støter på, og unngå å hoppe i døden. Du h ar 60 minutt på deg.
Høyre/Venstre knapp for å springe, Shift+høyre/venstre for å gå (forsiktigt). Pil opp for å hoppe opp og gripe tak, pil ned for å klatre ned. Hold inne shift knappen samtidig med ned knappen for å henge fast i kanten over deg. Opp knapp pluss høyre/venstre for å hoppe. Sverd-knappen er Shift, og parere med sverdet er CTRL.

 

Dette var bare 4 av de gode gamle spillene du kan spille. Jeg ønsker gjerne å høre fra deg hvilke spill du hadde som favoritt, og som du kan anbefale til andre. 
Her er noen flere spill fra Side 3 sin artikkel i 2015: 

Pluss mange mange fler!

 

BONUS - BONUS - BONUS

Siden vi er inne på gamle spill, så må vi ikke glemme de gode gamle håndholdte spillene fra Nintendo. De kan nemlig også spilles Online nå!!!
Værs`go - kos deg med: 

Donkey Kong jr.


 

Donkey KongMickey & DonaldHer er det bare å klikke på bildet av spillet du ønsker å spille. Gi gjerne tilbakemelding om hva du synest om spillene, og hva som er dine favoritter. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits